Τo WordCamp Athens 2017 που διοργανώνεται από την ελληνική κοινότητα του WordPress, «τρέχει» το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συζητάμε στο studio 3 της ΕΡΤ με έναν από τους διοργανωτές του WordCamp Athens 2017, τον Τάκη Μπουγιούρη, για θέματα χρήσης και ασφάλειας του πλέον δημοφιλούς λογισμικού δημοσίευσης και διαχείρισης περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Συνέντευξη στην Τζένη Χαραλαμπίδου 

Η ΕΡΤ είναι χρυσή χορηγός του μεγάλου αυτού τεχνολογικού event.

Με βάση στατιστικές και μελέτες, το 25-30% των ιστοσελίδων που διαβάζουμε καθημερινά είναι στημένες στο ανοιχτό λογισμικό του WordPress. Το WordPress, ως ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, είναι ένα μέσον για να δημιουργηθούν, με τρόπο εύκολο και απλό, ιστότοποι (sites) και ιστολόγια (blogs) όπου εκεί δημοσιεύουμε ειδήσεις, άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες.

Όπως εξηγεί στο video ο Τάκης Μπουγιούρης, μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress και ένας από τους διοργανωτής του WordCamp Athens 2017, το  WordPress έχει κατακτήσει ένα τεράστιο κοινό ανά τον κόσμο λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του.

Ένας βασικός λόγος της δημοφιλίας του WordPress είναι η μεγάλη ασφάλειά του. Τι πρέπει όσοι το χρησιμοποιούμε να προσέχουμε, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ζήτημα ασφάλειας; Στο video ο Τάκης Μπουγιούρης εξηγεί πώς το WordPress εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια όταν διαχειριζόμαστε περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Τη σχέση του WordPress με τις μηχανές αναζήτησης αναλύει στο video ο κ. Μπουγιούρης.

Fake news και WordPress: κανένα σύστημα λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή που στον πυρήνα του να εντοπίζει τις αναληθείς ειδήσεις. Τι έχει προνοήσει για το πρόβλημα το WordPress; Στο video ο Τάκης Μπουγιούρης απαντάει σε αυτό το ερώτημα.

Στα WordCamps συζητούνται διάφορα θέματα: web, development, design, social media, startups, e-commerce, blogging και πολλά άλλα.

Στο video ο Τάκης Μπουγιούρης μιλάει για το μεγάλο αυτό τεχνολογικό event που πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.

Το WordCamp Athens 2017  διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community απ’ όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation.

Ομιλητές

Οι ομιλίες διεξάγονται σε δύο παράλληλα tracks (αίθουσες) και ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παρακολουθήσει όποιο επιθυμεί ανά πάσα στιγμή.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17 ομιλητές αναμένεται να βρεθούν στη σκηνή του WordCamp Athens 2017 και να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους. Μέσα από τις ομιλίες αυτές, καλύπτεται ένα μεγάλο εύρος θεμάτων για κάθε επίπεδο γνώσεων και κατηγορίας χρήστη, από τους αρχάριους μέχρι τους πιο έμπειρους, από τους προγραμματιστές μέχρι τους δημοσιογράφους.

Για θέματα σχετικά με το WordPress, την ασφάλεια, το περιεχόμενο, το blogging, την τυπογραφία και πολλά άλλα, μιλούν οι: Francesca Marano, Vivian Dimitriadi, Αντώνης Καρπετόπουλος, David Lockie, Marianna Siouti, Apostolos Kritikos, Alexandra Anghel, Οtto Kekäläinen, Rocío Valdivia, Ιvelina Dimova, Aleksandar Savkovic, Ιωάννης Βουγιουκλάκης, Δαυίδ Μπρομοίρας, Aleksandar Andrijevic, Αρχιμήδης Μερτζάνος, Βασίλης Καρκατζούνης, Ρία Παπαδημητρίου.

Το πρόγραμμα

info

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του συνεδρίου και από τα social media του (https://www.facebook.com/WordCampAthens και https://twitter.com/wordcampathens).

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στο σχετικό newsletter.

WordCamp Athens 2017 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

 

Σχετικά άρθρα: Το δεύτερο WordCamp Athens στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μοιράσου το άρθρο: