Η κοινωνική επιχείρηση Techfugees, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία με σκοπό να βελτιώσει τις ζωές των προσφύγων, διοργανώνει ένα Παγκόσμιο Συνέδριο στο Παρίσι στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2017. Σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει ένας διάλογος ανάμεσα σε οργανισμούς, εταιρείες, επιχειρηματίες κι επιστήμονες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν λύσεις για τους πρόσφυγες. Για τον πρόεδρο του Techfugees κι εκδότη του Techcrunch Europe Mike Butcher, η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς το προσφυγικό θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο του συνεδρίου.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε την κοινότητα σχετικά με το δράμα των προσφύγων και να δώσουμε την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συζητήσουν θέματα γύρω από την τεχνολογία», εξηγεί ο Butcher. «Υπάρχουν ήδη τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των προσφύγων, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε τη σωστή τεχνολογία για τη σωστή χρήση».

Τα κινητά τηλέφωνα και η συνδεσιμότητα ως σωτηρία, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας των προσφύγων, η αναθεώρηση των καταυλισμών, η τεχνολογία Blockchain και η εκμάθηση του κώδικα για τους πρόσφυγες είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου.

Το Techfugees ιδρύθηκε ως απάντηση στην φωτογραφία του μικρού Aylan, που βρέθηκε πνιγμένος σε μια τουρκική παραλία το 2015. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συνέδρια, εργαστήρια και hackathons σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τεχνολογικές λύσεις για και με τους πρόσφυγες.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: