Το startup Kitty Hawk με έδρα την Καλιφόρνια, που υποστηρίζεται από τον Λάρρυ Πέιτζ τον συνιδρυτή της Google, αποκάλυψε τη νέα βελτιωμένη εκδοχή του μονοθέσιου ιπτάμενου οχήματός του. Πρόκειται για το Flyer που έχει ήδη πραγματοποιήσει περίπου 1.500 πτήσεις και πλέον δέχεται κρατήσεις για δοκιμαστικές πτήσεις.

Το ιπτάμενο όχημα έχει δέκα μοτέρ και δύο μπαστούνια ελέγχου (joysticks) και τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου-πολυμερούς, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου 20 λεπτά προτού να χρειαστεί επαναφόρτιση. Προς το παρόν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 10 χιλιόμετρα την ώρα και να πετάξει μέχρι και 30 μέτρα ύψος. Ο διευθύνων σύμβουλος του Kitty Hawk Sebastian Thrun, ο οποίος συνεργάστηκε στη δημιουργία του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό της Google, ελπίζει ότι τα οχήματα θα μπορούν να πετάξουν μέχρι και 160 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ούτε το κόστος του αεροσκάφους ούτε η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά. Παρόλα αυτά, το Kitty Hawk, απευθύνει πρόσκληση στο αμερικάνικο κοινό να δηλώσει συμμετοχή και να ζήσει την εμπειρία μιας σύντομης πτήσης, οδηγώντας το Flyer, στη βάση του στην πολιτεία της Νεβάδα. Το αμερικανικό startup επισημαίνει στην ιστοσελίδα του ότι το Flyer θα μπορεί να αποτελεί μέρος υπηρεσίας αερομεταφορών κοντινών αποστάσεων ή διαμοιρασμού αερομεταφορών κοντινών αποστάσεων. Δηλώνει επίσης ότι θέλει να συνεργαστεί με εταιρείες για τη δημιουργία στόλων από Flyers σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την ψυχαγωγία.

ΠΗΓΕΣ: Futurism, BusinessInsider

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: