Τρία κέντρα ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη θα λειτουργήσει το Facebook

Ο ψηφιακός κόσμος και ειδικότερα το διαδίκτυο έχει τη δική του «γλώσσα» και τους δικούς του «κανόνες» λειτουργίας . Ως εκ τούτου, όσοι θέλουν να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σωστότερα και καλύτερα, έχοντας λάβει σχετική εκπαίδευση, όχι μόνο για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση των διαδικτυακών «εργαλείων» σε πρακτικό επίπεδο αλλά πρωτίστως για ό,τι αφορά την ορθή αξιοποίηση και διάδοση της πληροφορίας (κείμενο, εικόνα, βίντεο) που φτάνει στους υπολογιστές μας μέσω του ίντερνετ.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει τρία νέα κέντρα στην Ευρώπη, τα οποία θα εκπαιδεύουν τους ανθρώπους στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών δεξιοτήτων.

Τα εν λόγω κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία. Στόχος είναι, ως το 2020 να έχουν εκπαιδευτεί συνολικά ένα εκατομμύριο άνθρωποι, στο πλαίσιο της δράσης των υπεύθυνων του δημοφιλέστερου εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, που φιλοδοξούν με τον τρόπο τους να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του, το Facebook αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες –πιέσεις από την ΕΕ, που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, το ζήτημα παραβίασης της ιδιωτικότητας έως και την προώθηση της ρητορικής του μίσους (που θα μπορούσε να οδηγεί και να παραπέμπει ακόμα και σε δράσεις εξτρεμιστικών οργανώσεων).

Μέσω της μονάδας τεχνητής νοημοσύνης του, το Facebook, που σήμερα διαθέτει δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, πρόκειται να επενδύσει επίσης δέκα εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθυντικό στέλεχος του Facebook ανέφερε: «Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι η ψηφιακή επανάσταση αφήνει πίσω της τους ανθρώπους και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι επενδύουμε στις ψηφιακές δεξιότητες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να συμμετάσχουν πλήρως στην ψηφιακή οικονομία. Οπωσδήποτε θέλουμε να δουν οι άνθρωποι ότι επενδύουμε τοπικά, ότι επενδύουμε στην τεχνολογία, ότι επενδύουμε στους ανθρώπους».

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα από τα θέματα στα οποία θα εκπαιδεύονται όσοι συμμετέχουν στα ειδικά «κέντρα κατάρτισης» και ειδικότερα οι ηλικιωμένοι, οι πρόσφυγες αλλά και άτομα από άλλες ευπαθείς ομάδες, τα οποία ίσως δεν έχουν την απαραίτητη εξοικείωση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος “Community Boost EU”, το Facebook θα βοηθήσει ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και νεοφυείς εταιρείες να αναπτυχθούν και να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους.

«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι όταν οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία, όταν χρησιμοποιούν το Facebook, τότε προσλαμβάνουν» ανέφερε σχετικά η κα Σάντμπεργκ.

Συγκεκριμένα, το Facebook θα αναλάβει την επιτόπια εκπαίδευση 100.000 μικρών και μικρομεσαίων εταιρειών έως το 2020, καθώς και την online εκπαίδευση άλλων 250.000 επιχειρήσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος