Ένα βελγικό startup χρησιμοποιεί εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, να αντιμετωπίσουν το άγχος και τον πόνο. Ο λόγος για το Oncomfort που εδρεύει στις Βρυξέλλες, αποτελείται από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων και δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία.

Οι πέντε διαφορετικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτύξει η ομάδα επιστημόνων, μειώνουν το άγχος αλλά και την ανάγκη για φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου. Το «Aqua» είναι μια «εμβυθιστική» (immersive) εμπειρία όπου ο ασθενής «μπαίνει» σε υποθαλάσσιο περιβάλλον, ενώ η εφαρμογή «Amo» χρησιμοποιεί τεχνικές κλινικής ύπνωσης για τον περιορισμό του πόνου και του άγχους. Τρεις από τις εφαρμογές της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στοχεύουν στο να αποσπούν την προσοχή τους κατά τη διάρκεια σύντομων σχετικά διαδικασιών όπως είναι η αξονική τομογραφία και η χημειοθεραπεία.

1.500 ασθενείς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν ήδη δοκιμάσει τις εφαρμογές αυτές και σύμφωνα με τη Diane Jooris, τη συνιδρύτρια του startup, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά καθώς ασθενείς με καρκίνο του μαστού που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τις θεραπείες τους, κατάφεραν να μειώσουν το άγχος τους κατά 50% και κατά 80% τη λήψη φαρμάκων για την ανακούφιση του πόνου.

Τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης εικονικής πραγματικότητας έχουν ήδη αποδειχθεί καθώς η τεχνολογία αυτή βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τους πόνους της γέννας, το σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες επώδυνες καταστάσεις ή ασθένειες.

 

ΠΗΓΗ:

https://futurism.com/a-tech-startup-is-using-virtual-reality-as-a-weapon-against-cancer/

Μοιράσου το άρθρο: