Ένα καινούριο παγωτό, με πρωτότυπη γεύση είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για όσους απολαμβάνουν το παγωμένο τους γλύκισμα στη ζέστη του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Μετά από την πρωτοτυπία των περασμένων ετών, όπου ένα μαύρο παγωτό (που οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και ‘καρβουνιασμένα’ κομμάτια κελύφους καρύδας) κυκλοφόρησε αρχικά στην Αμερική και μετά σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, μια νέα «μόδα» έρχεται να προκαλέσει τους ουρανίσκους των τολμηρών που αναζητούν καινούριες γεύσεις.

Το νέο παγωτό-μαγιονέζα, εμπνευστής του οποίου είναι ο Κάιλ Τζέντλεμαν, ιδιοκτήτης του Ice Artisan Ice Cream στο Φόλκερκ, κοντά στο Εδιμβούργο, έχει «διχάσει» τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η «αγάπη του για τη μαγιονέζα» ήταν λόγος να φτιάξει ο Κάιλ αυτό το ασυνήθιστο παγωτό, όπως εξηγεί ο ίδιος στην εφημερίδα Independent.

Παρόλο που η μαγιονέζα χρησιμοποιείται κυρίως ως συνοδευτικό για το φαγητό, δεν είναι λίγες οι φορές που όσοι ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική τη χρησιμοποιούν και στα γλυκά τους. Έτσι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης παγωτού στη Σκωτία, που πιθανότατα λόγω της «καινοτομίας» του έγινε δημοφιλής, εξήγησε ότι αναμειγνύει τη μαγιονέζα με το σπιτικό γαλακτοκομικό μείγμα παγωτού, το οποίο παστεριώνεται στο μαγαζί του.

Ο Κάιλ βεβαίως υποστηρίζει ότι όσοι δοκίμασαν το παγωτό του, το απόλαυσαν για την κρεμώδη και απαλή υφή του. Και όπως συμβαίνει με καθετί καινούριο, οι χρήστες στα social media είναι μοιρασμένοι: Άλλοι δηλώνουν ότι απεχθάνονται και μόνο την ιδέα ενός παγωτού-μαγιονέζα, ενώ άλλοι δηλώνουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν ως και 500 μίλια με τα πόδια για να δοκιμάσουν αυτή τη νέα γεύση!

Παγωτά με γεύση μπύρα και αφρώδες κρασί prosecco, ακόμα και με γεύση ενεργειακού ποτού πωλούνται επίσης στο κατάστημα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ The Independent

Φωτογραφία: CC Hilary Perkins 2.0

Μοιράσου το άρθρο: