Ένα εκατομμύριο Γάλλοι που κάπνιζαν καθημερινά, έκοψαν το κάπνισμα ανάμεσα στο 2016 και το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της Γαλλίας που πραγματοποίησε τη μελέτη.

Η μελέτη επεσήμανε ως πιθανή αιτία για την μεγάλη μείωση, την εφαρμογή των μέτρων κατά του καπνίσματος που εφαρμόσθηκαν στη Γαλλία, όπως για παράδειγμα τις ουδέτερες συσκευασίες, τις αποζημιώσεις σε άτομα που χρησιμοποιούν υποκατάστατα καπνού, την αύξηση της τιμής των τσιγάρων καθώς και τις εκστρατείες όπως είναι ο εθνικός μήνας χωρίς τσιγάρο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2017, το 26,9% των ατόμων ηλικίας 18 έως 75 ετών κάπνιζαν καθημερινά, έναντι 29,4% το προηγούμενο έτος. Πρόκειται δηλαδή για μια πτώση από 13,2 εκατομμύρια σε 12,2 εκατομμύρια καπνιστές.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων, βοηθούν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα ενώ 78 χώρες που αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού πληρούν σήμερα τις βέλτιστες πρακτικές.

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι, απεδείκνυε ότι παρά τις δεκαετίες πολιτικών ελέγχου του καπνίσματος, η αύξηση του πληθυσμού είχε ως αποτέλεσμα τον αυξημένο αριθμό καπνιστών. Σε όλο τον κόσμο, το κάπνισμα προκαλεί έναν στους 10 θανάτους σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Lancet.

ΠΗΓΗ: BBC

Μοιράσου το άρθρο: