Μετρήσεις χρώματος από τη NASA για υγιείς ωκεανούς

PACE (The Plankton, Aerosol, Cloud, ocean Ecosystem). Η νέα πρωτοποριακή αποστολή της NASA για τη προηγμένη μελέτη της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας.

Η αποστολή έχει σκοπό να παραδώσει την πιο ολοκληρωμένη ματιά μετρήσεων χρώματος στον ωκεανό, που είχαμε μέχρι σήμερα. Τα χρωματικά φασματογραφήματα θα αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την “υγεία” των ωκεανών.

Οι μελέτες θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν βαθύτερα τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον που ζούμε και να αντιμετωπίσουν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα PACE, δεν θα παρακολουθεί μόνο την υγεία των ωκεανών, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες ατμοσφαιρικές μελέτες ανίχνευσης. Οι επιστήμονες θα παρακολουθούν και τους αιθέρες με ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μηκών κύματος.

Η αποστολή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική που ακολουθεί η NASA, για την υποστήριξη της «κλιματικής συνέχειας», μέσω της Climate-Centric Architecture για παρατηρήσεις της Γης από εφαρμογές διαστημικών αποστολών (2010).

Το PACE, θα καταγράφει δεδομένα για σωματίδια αερολυμάτων, σύννεφα και πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τον κύκλο του άνθρακα στις θάλασσες. Επιπλέον, θα συμπεριλαμβάνει μελέτες για τις χρωστικές φυτοπλαγκτόν και χλωροφύλλης.

Στόχος της NASA είναι να συλλέξει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα, του νερού και όλων των στοιχείων που συνθέτουν το περιβάλλον διαβίωσης μας και το οικοσύστημα.

Μετρήσεις χρώματος από τη NASA για υγιείς ωκεανούς

                 Credits: NASA’s Earth Observatory/Norman Kuring, Ocean Color Web

Πηγή: NASA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος