Το Πολικό Iνστιτούτο Paul-Emile Victor που εδρεύει στη Βρέστη της βορειοδυτικής Γαλλίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ότι αναζητά περίπου 40 γαλλόφωνους υποψηφίους για έναν αριθμό θέσεων εργασίας διάρκειας από 12 έως 14μηνες στις έξι βάσεις του στην Αρκτική και την Ανταρκτική. Ανάμεσα στις ειδικότητες που αναζητά είναι χημικοί, μηχανικοί, υδραυλικοί, κτηνίατροι, ξυλουργοί και σεφ ζαχαροπλαστικής!

«Έχουμε πολλούς βιολόγους αλλά όχι αρκετούς μηχανικούς ή χειριστές μηχανών, επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν μας ξέρουν», δήλωσε ο Laurence Andre Le Marec, υπεύθυνος προσλήψεων του ινστιτούτου.

Το ινστιτούτο επιθυμεί επίσης να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών που επανδρώνουν τις ομάδες του καθώς για παράδειγμα στο σταθμό Dumont d’Urville υπάρχουν μόλις έξι γυναίκες σε σύγκριση με 24 άνδρες. Οι 40 υποψήφιοι που θα προσληφθούν, 30 από τους οποίους προορίζονται για το σώμα των εθελοντών της Γαλλικής Πολιτικής Υπηρεσίας, οι οποίοι θα έχουν δωρεάν τροφή και στέγαση καθώς και μηνιαία αμοιβή υψους 1.024 ευρώ.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις που θα περιλαμβάνουν και ψυχολογικές αξιολογήσεις. «Επιβεβαιώνουμε ετσι ότι οι υποψήφιοι θα είναι κατάλληλοι για αυτό το είδος αποστολής και ψυχολογικά έτοιμοι να ζήσουν σε μια απομονωμένη περιοχή υπό συνθήκες που μερικές φορές είναι ακραίες», δήλωσε ο Le Marec. Ο μηχανικός που αναζητείται για το σταθμό Concordia, για παράδειγμα, θα πρέπει να συνεργαστεί με μια ομάδα περίπου 60 ατόμων το καλοκαίρι και 14 ατόμων το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία θα είναι στους -80 βαθμούς Κελσίου.

«Ήταν απίστευτη εμπειρία», δήλωσε η Claire Le Calvez, η οποία δούλεψε στη βάση του Dumont d’Urville ως χημικός το 2003 και τελικά προσλήφθηκε ως μόνιμη υπάλληλος του ινστιτούτου. «Αυτό που κρύβει ο φυσικός κόσμος της Ανταρκτικής είναι εκπληκτικό και πρόκειται για εμπειρία ζωής» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: AFP

 

Μοιράσου το άρθρο: