Τα 71 του χρόνια έκλεισε το περασμένο Σάββατο, ο Καναδός ερμηνευτής και τραγουδοποιός Neil Young. Με αφορμή τα γενέθλιά του, ο δημοφιλής μουσικός αποφάσισε να στείλει και πάλι το δικό του «μήνυμα», για το σεβασμό του ανθρώπου και του περιβάλλοντος , πηγαίνοντας στο Standing Rock, όπου οι Ινδιάνοι Dakota (γνωστοί και ως Σιου), αλλά και άλλοι «φίλοι της Μάνας Γης», διαμαρτύρονται για τη χάραξη αγωγού μεταφοράς πετρελαίου μέσα από τα «ιερά» εδάφη τους.

Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την πρόσβασή τους στο νερό. Έτσι, ο Neil Young, έγραψε για την πρωτοβουλία του αυτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας ακόμα και ένα σχετικό βίντεο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Neil Young παρουσίασε το καινούργιο τραγούδι του, το «Indian Givers», το οποίο θα περιληφθεί στο LP «Peace Trail», και αποτελεί ένα τραγούδι-διαμαρτυρία κατά του σχεδιαζόμενου – και αμφιλεγόμενου – Dakota Access Pipeline.

Μιλώντας για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στους Los Angeles Times, ο Neil Young δήλωσε: «Η Ιστορία γράφεται τώρα ακριβώς»… «Οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους και, δυστυχώς, πιστεύω ότι αυτό που θα χρειαστεί για να τραβήξει την προσοχή περισσότερου κόσμου είναι να σκοτωθεί κάποιος».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Rolling Stone /Los Angeles Times

Μοιράσου το άρθρο: