Στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο Βραχάτι ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απριλίου, η λειτουργία της κινητής περιβαλλοντικής Έκθεσης της HELMEPA με θέμα «Θαλάσσιο Περιβάλλον και Επιστήμες». Η Έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας, φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Alkyon Resort μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η HELMEPA: «Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα επισκέψεων 700 μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της περιοχής καθώς και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άσσου-Λεχαίου. Τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών με πούλμαν στην Έκθεση καλύπτει η HELMEPA.

Έπειτα από πρόταση του Δήμου Bέλου Βόχας, αντί τελετής έναρξης ή λήξης η HELMEPA προσφέρει στα παιδιά που επισκέπτονται την Έκθεση ελαφρύ σνακ.

Κατά την ξενάγηση των μαθητών, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στο πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με πλαστικά απορρίμματα προτείνοντας απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη λύση μειώνοντας τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητα μας.

Η θετική ανταπόκριση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας ήδη κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης αποτυπώνεται στο ακόλουθο σχόλιο της Διευθύντριας τοπικού Γυμνασίου στο βιβλίο επισκεπτών:

«Εξαιρετική παρουσίαση. Πολλή καλή οργάνωση. Προσέφερε πολλές πληροφορίες και ευαισθητοποίησε τα παιδιά μας. Αυτό ήταν πράγματι μάθημα…».

Πηγή φωτο HELMEPA: Ξενάγηση μαθητών στην Έκθεση

Μοιράσου το άρθρο: