Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας (επί της Λεωφ. Μεσογείων).

Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, η κινητοποίηση γίνεται για «Να διασωθεί ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της γειτονιάς μας (οικόπεδο της ΔΕΗ, επί της οδού Λάμψα)».

Ο σύλλογος τονίζει ότι: «Διαμαρτυρόμαστε για τη στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ, που υπονομεύει την μακρόχρονη (πάνω από 25 χρόνια) προσπάθειά μας να διασώσουμε τον τελευταίο ελεύθερο χώρο (έκτασης 2,7 στρεμμάτων), της έντονα Πυκνοδομημένης γειτονιάς μας.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ καθυστερεί αδικαιολόγητα να απαντήσει στην από 21/11/2018 πρόταση του Δήμου Αθηναίων: Να υπολογιστεί (με εξωδικαστικό διακανονισμό), ως τιμή αποζημίωσής της, για την απαλλοτρίωση των 2,7 στρεμμάτων του τμήματος του οικοπέδου της επί της οδού Λάμψα (που, ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων μας, χαρακτηρίστηκε ως πράσινο με το ΦΕΚ 46/30-1-2003), η ίδια τιμή που αποφασίστηκε (με την υπ’ αριθ. 297/12-1-2018 απόφαση του Αρείου Πάγου), για το υπόλοιπο τμήμα των 6 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ που ήδη απαλλοτριώθηκε (ΦΕΚ 187/24-8-2017), από της Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).
Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας , ως εποπτεύον τη ΔΕΗ να παρέμβει

Ας σημειωθεί πως με τη θέση για «εξωδικαστικό διακανονισμό » συμφωνούν όλοι οι φορείς των Αμπελοκήπων (Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Γονέων, Καθηγητών κλπ)».

Μοιράσου το άρθρο: