Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διεπιστημονική επιστημονική συνάντηση πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου 2018 στην Τουλούζη της Γαλλίας. Πρόκειται για το EuroScience Open Forum (ESOF), το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και συγκεντρώνει περισσότερους από 4000 επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες, κοινωνικούς φορείς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Παράλληλα φιλοξενεί και το Επιστημονικό Φεστιβάλ της πόλης που θα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό. Φέτος, οικοδεσπότης είναι η πόλη της Τουλούζης, που κατέχει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή πόλη της χρονιάς» ενώ το φετινό σλόγκαν είναι «Επιμερισμός της Επιστήμης: Προς νέους ορίζοντες».

Στόχος του ESOF είναι να προωθήσει έναν νέο τρόπο σκέψης και δικτύωσης προκειμένου να καταστεί η επιστήμη όχι μόνο πιο ανοικτή και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση μεγάλων απειλών, ασθενειών, περιβαλλοντικών ή κοινωνικών προκλήσεων αλλά και πιο υπεύθυνη, δίκαιη και ηθική.

Η διεπιστημονική διοργάνωση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σημαντικών επιστημονικών και κοινωνικών ζητημάτων όπως είναι η καινοτομία, η υγεία στις σύγχρονες κοινωνίες, οι βιώσιμες πόλεις και η ανάπτυξη, ο ψηφιακός κόσμος, οι νέες τεχνολογίες στις μεταφορές, η κλιματική αλλαγή, η επιστήμη και η επιχειρηματικότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ESOF εδώ.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: