Εσείς πόσες κούπες καφέ ήπιατε σήμερα; Κάποτε αυτή η ερώτηση θα προκαλούσε στους περισσότερους από εμάς ενοχή ή αμηχανία. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει…

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard για τα οφέλη του καφέ, καταρρίφθηκε η άποψη ότι ο καφές δεν μας κάνει καλό. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που αύξησαν την κατανάλωση του καφέ σε περισσότερες από μία κούπες την ημέρα, μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ όσοι μείωσαν την κατανάλωση αύξησαν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 17%.

Τώρα, πρόσφατη αμερικανική μελέτη, με τίτλο 2015 «DietaryGuidelinesforAmericans» συνιστά την κατανάλωση καφέ ως μέρος μιας υγιεινής δίαιτας. Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, ο καφές όχι μόνο σχετίζεται με τη μείωση κινδύνου για διαβήτη αλλά και με τη μείωση εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ κατά 43%, καθώς και του καρκίνου στα πνευμόνια για όσους δεν καπνίζουν, αλλά και με τη μείωση εμφάνισης μελανώματος.

Μάλιστα, οι επιστήμονες συνιστούν την κατανάλωση του καφέ για να βελτιώσουμε την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, καθώς εκτιμούν ότι τρεις με πέντε κούπες καλού καφέ σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο ασβέστωσης της στεφανιαίας αρτηρίας.

Μοιράσου το άρθρο: