Μαθήματα Γιόγκα, εμπνευσμένα από τις ιστορίες του διάσημου Βρετανού μάγου, Χάρι Πότερ, παραδίδει η εκπαιδεύτρια Ιζαμπέλ Μπελτράν, στο Ώστιν του Τέξας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας των 60 λεπτών, οι μαγικές κινήσεις και τα «ξόρκια» του Χάρι Πότερ συνδυάζονται με τις ασκήσεις της Γιόγκα.

Η μετάβαση από την τυπική δομή της συγκεκριμένης πρακτικής στις μαγικές κινήσεις των μάγων του Χόγκουαρτς υπήρξε για την Μπελτράν ομαλή, καθώς υπάρχει παρόμοια, όπως εξηγεί, προσέγγιση στις κινήσεις. «Πολλές μαγικές κινήσεις με το ραβδί είναι παρόμοιες μ’ αυτές στην γιόγκα, με την έννοια ότι θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι ευτυχισμένες στιγμές», δήλωσε και πρόσθεσε: «Από αυτήν την έννοια η γιόγκα είναι πολύ μαγική».

Όπως είναι αναμενόμενο, η προσαρμογή των κινήσεων στον κόσμο της μαγείας του Πότερ απαιτούσε και την μετονομασία των ασκήσεων. Έτσι, η θέση του «πολεμιστή» έγινε θέση του «μάγου», η «σανίδα» ονομάστηκε «νίμπους 2000» και η θέση «τρία πόδια» λέγεται «φλάφι».

Στόχος της δασκάλας είναι να διδάξει το μάθημά της και σε άλλους καθηγητές, ώστε η Γιόγκα με θέμα τον Χάρι Πότερ να εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.

«Κάνουμε τα μαθήματα γιόγκα κάθε Κυριακή και προσπαθούμε να είναι κάτι διασκεδαστικό», δήλωσε η Μπελτράν στο ΕW, η οποία, όπως είπε, μαζί με την αδελφή της προσπαθούν να συνδυάσουν στα μαθήματα όλα όσα αγαπάνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: