Επίσκεψη στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, έκανε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Γερμανίας, με έδρα την Κολωνία, εκπροσωπούμενος από το διακεκριμένο δημοσιογράφο Jerry Sommer, εκφράζοντας ενδιαφέρον για τις απόψεις των Ελλήνων εργαζομένων για τα εργασιακά θέματα.

Αφορμή ήταν η δεύτερη αξιολόγηση και τις απαιτήσεις των δανειστών για αλλαγή στα εργασιακά στην χώρα μας και για το λόγο αυτό έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς.

Όπως σημειώνει το ΕΚΗ: «Στην συγκεκριμένη συνάντηση περιγράφηκε η κατάσταση η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην χώρα μας (ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασίας, ελαστικές μορφέας απασχόλησης, μειώσεις μισθών 40%-50%, ανυπαρξία ΣΣΕ κ.τ.λ).

Παράλληλα τονίστηκε ότι τυχόν αλλαγές που θα αφορούσαν ομαδικές απολύσεις, locκ out, Ν. 1264/82 κ.α, δημιουργεί κινδύνους κατάρρευσης και αποσάθρωσης της Ελληνικής κοινωνίας.

Επίσης τονίστηκε από πλευράς του ΕΚΗ η λανθασμένη Ευρωπαϊκή πολιτική που παρά τα έξι και πλέον χρόνια σκληρής λιτότητας η Ελληνική οικονομία δεν έχει επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».

Πηγή: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Μοιράσου το άρθρο: