Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στον αγώνα των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ανέφερε από την Καβάλα, ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, στο κλείσιμο των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη».

Κατά τη διάρκειά του, γυναίκες εκλεγμένες στους δήμους είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την παρουσία και το ρόλο των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη βία, τις ίσες ευκαιρίες.
Στο συνέδριο πήραν μέρος τουλάχιστον 350 αιρετοί- αιρετές και εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα.
Η Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμητρα Τσανάκα, υπενθύμισε πως ο Δήμος Καβάλας ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων το 2012 και ανέφερε πως η αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική σκηνή θα συμβάλλει στο να ακουστούν οι φωνές και οι προσδοκίες των γυναικών.
Η Χάρτα Ισότητας των Φύλων αφορά τη δέσμευση ουσιαστικά των δήμων και περιφερειών της Ευρώπης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων στην προώθηση της ισότητας των φύλων προς όφελος των πολιτών.
Πριν το συνέδριο τη συγκεκριμένη δέσμευση είχαν αναλάβει εγγράφως 163 από τους 323 δήμους της χώρας. Από χθες ο αριθμός των δήμων που υπέγραψαν τη Χάρτα ξεπέρασε τους 200.

Μοιράσου το άρθρο: