Κεφτεδάκια κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού

Ό,τι πρέπει για finger food για τα αποκριάτικα πάρτι. Νόστιμη συνταγή, με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” κεφτεδάκια κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 60 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σος γιαουρτιού

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε πρώτα ρίξει αλεύρι από κάτω.Ανακινούμε προσεκτικά μέχρι τα κεφτεδάκια να καλυφτούν από το αλεύρι.
  3. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι για περίπου 5-6 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε προσεκτικά σε ταψάκι με απορροφητικό χαρτί από κάτω.
  5. Για τη σος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σος στο πλάι και προαιρετικά με φέτες λεμονιού ή μοσχολέμονου.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος