Κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, χυλοπίτες και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, μάς δίνει μια νοστιμότατη, χειμωνιάτικη συνταγή για να μαγειρέψουμε κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, χυλοπίτες και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 100 γραμμ. τυρί φέτα
  • 8 τεμάχια λιαστές ντομάτες
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις χυλοπίτες

  • 200 γραμμ. χυλοπίτες χωριάτικες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα από πιπεριές

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τα φιλέτα και τα χτυπάμε ελαφρώς (μπορούμε να το ζητήσουμε από τον χασάπη μας).
  2. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με τις λιαστές ντομάτες, το τυρί που το έχουμε κόψει σε μπαστούνια, και το θυμάρι.
  3. Διπλώνουμε τα φιλέτα σαν ρολό και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βράζουμε για 10’ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ή ζωμό.
  4. Αποσύρουμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές, για να δώσουμε χρώμα.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
  6. Βράζουμε τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Tις σουρώνουμε, κρυώνουμε ελαφρώς και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
  7. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο, στους 150 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά της ώρας. Όταν ετοιμαστούν, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους.
  8. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά της ώρας.
  9. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  10. Συμπληρώνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
  11. Περνάμε τη σάλτσα από μπλέντερ και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και το φρέσκο θυμάρι.
  12. Σερβίρουμε τις χυλοπίτες, τη σάλτσα μας στο πλάι και το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, χυλοπίτες και σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος