Κρεμώδης σούπα μανιταριών

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, δίνει στη “Ραδιοτηλεόραση” μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμη μανιταρόσουπα. Είτε ως πρώτο πιάτο, είτε ως πιάτο ημέρας, απλώς απολαύστε την!

Υλικά

  • 250 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 150 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ή 100 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3’, προσθέτουμε τα μανιτάρια μαγειρεύοντας για άλλα 3΄ περίπου.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε τη σούπα για 15’ περίπου σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά.
  • Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ να γίνει λεία κι ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι.
  • Βράζουμε για άλλα 2-3’ μέχρι να δέσει.
  • Στο τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο θυμάρι.

Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος