Μικροτραυματισμούς και μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή στην πρόσφατα πληγείσα από τον εγκέλαδο κεντρική Ιταλία, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμοί έως 4,8 Ρίχτερ.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες είναι περίπου είκοσι, αν και δεν μπορεί ακόμη να γίνει μια οριστική εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι άστεγοι υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Σύμφωνα με τον Iταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τα χωριά που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν πλήρως και θα δαπανηθούν τα χρήματα που θα χρειασθούν και για τον λόγο αυτό η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 68 χλμ. ανατολικά της Περούτζια, με εστιακό βάθος μόλις 1,5 χλμ, και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ οι κάτοικοι πολλών πόλεων βρίσκονται στους δρόμους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόξενός μας στην Περούτζια, όλοι οι Έλληνες φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν υπάρχουν ζημιές στην πόλη.

Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε συνέχεια του φαινομένου, δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά ότι η δόνηση μπορεί να επηρρεάσει τον ελληνικό χώρο, λέγοντας ότι πρόκειται για δύο ανεξάρτητες σεισμικές περιοχές.

Πηγές: ΕΡΤ1, Α΄ Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις:

Δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι στην Ιταλία – Μήνυμα Ρέντσι (video)

Ιταλία: Σεισμός 6,5 R – Καμία ανησυχία για τους Έλληνες φοιτητές (video)

Μοιράσου το άρθρο: