Eίναι καλό να διασκεδάζουμε (παιδιά και γονείς)!

“Ο ενήλικας που παίζει με το παιδί και διασκεδάζει περνά ένα έμμεσο πλην σαφέστατο μήνυμα: Eίναι καλό να διασκεδάζουμε! Πρόκειται για ένα μήνυμα που δεν μεταδίδεται με τα λόγια αλλά με τη συμπεριφορά, γιατί έτσι εντυπώνεται βαθύτερα στη συνείδηση του παιδιού”.

Το Μουσείο Συναισθημάτων, με την ευχή η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη με ελεύθερο χρόνο για το παιχνίδι των παιδιών, διοργανώνει μια σειρά από προγράμματα και εργαστήρια για μικρούς και για μεγάλους, δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία που έχει το παιχνίδι για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Σήμερα τα παιδιά έχουν ανάγκη αυτό το μήνυμα, που τα μαθαίνει να μη φοβούνται την ενηλικίωση και την είσοδό τους στον κόσμο των μεγάλων και τα παρακινεί να συμφιλιώσουν τον παιδικό τους κόσμο με τον κόσμο των ενηλίκων. Και αυτή τη συμφιλίωση θα την επιτυγχάνουν όσο βλέπουν κάποιον που μπορεί να είναι ενήλικας και μαζί παιδί. Ότι μπορεί να είναι ένας σοβαρός εργαζόμενος και ταυτόχρονα ένα παιδί που διασκεδάζει.
F. Montuschi

Παραμύθια… μετά μουσικής!

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία των παραμυθιών για τη συναισθηματική καλλιέργεια ενηλίκων και παιδιών, το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, εργαστήρια παραμυθιών… μετά μουσικής!

Με μια βαλίτσα συναισθήματα τον κόσμο όλο γυρίζω!

Στόχος των συγκεκριμένων εργαστηρίων είναι τα παιδιά μαζί με τους ενήλικες που τα συνοδεύουν να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραμυθιών αλλά και να αγαπήσουν τον χώρο του μουσείου ως έναν χώρο βιωματικής μάθησης και ψυχαγωγίας.

Eίναι καλό να διασκεδάζουμε (παιδιά και γονείς)!
Είναι καλό να διασκεδάζουμε! είναι το μήνυμα που περνάει το Μουσείο Συναισθημάτων.

Τα παραμύθια και οι δραστηριότητες που τα ακολουθούν είναι προσεκτικά επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας. Κάθε φορά καινούργιες ιστορίες αποτελούν το πρόγραμμα. Η αφήγηση εμπλουτίζεται και τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι και κρουστά όργανα. Μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.
Φέτος, γεμίζουμε τη βαλίτσα μας με συναισθήματα και πάμε ταξίδι παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών του κόσμου!
Φοβούνται αλήθεια οι ήρωες των παραμυθιών στη μακρινή Ιαπωνία και τι κάνουν γι’ αυτό; Λυπούνται εκεί ψηλά στον παγωμένο Βορρά; Θυμώνουν στην Ελλάδα; Χαίρονται στην Αφρική; Ένα ταξίδι που θα μας δείξει πως όσο μακριά κι αν πάμε, στ’ αλήθεια ή στα παραμύθια, στα συναισθήματα οι άνθρωποι μοιάζουμε πολύ!  Αφηγείται η Ιφιγένεια Κακριδώνη.

Με μια βαλίτσα συναισθήματα… ταξιδεύω στην Ελλάδα!

Βάζουμε στη βαλίτσα μας πάθος και ζήλο, θυμό και έκπληξη, φόβο και ικανοποίηση… μαζί με ελληνικά λαϊκά παραμύθια με άρωμα θάλασσας και βουνού… τα ανακατεύουμε και… είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το παραμυθένιο ταξίδι μας στην Ελλάδα, να συναντήσουμε άφοβους βοσκούς, ενθουσιασμένους ψαράδες και θυμωμένους δράκους.

Ημερομηνίες: 27 Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 χρονών
Ώρα: 13:00-14:00
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

Με μια βαλίτσα συναισθήματα… ταξιδεύω στη Γερμανία και τη Σκανδιναβία!

Γεμίζουμε τη βαλίτσα μας με συναισθήματα… συμπόνια και εμπιστοσύνη, άγχος και ανυπομονησία, χαρά και λύπη, απόρριψη και αρμονία, και ξεκινάμε το ταξίδι μας.
Απ’ τα σκοτεινά δάση και τις παραμυθένιες πολιτείες των αδερφών Γκριμ ως τ’ αστέρια του Βορρά, μικροσκοπικοί ήρωες ξεγελούν τρομερά Τρολ, άλλοι περνούν δοκιμασίες ακατόρθωτες και ανταμείβονται για την καλοσύνη τους κι άλλοι απλώς τραγουδούν ευτυχισμένοι.

Ημερομηνίες: 25 Οκτωβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 χρονών
Ώρα: 13:00-14:00
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος