Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και «επισήμως» πλέον, η πίστα Pump Track, στην παραλιακή περιοχή της Πάτρας, αφού εγκαινιάστηκε από το Δήμο Πατρέων, με την παρουσία του δημάρχου Κ. ΠελετίδηΗ δημιουργία της έγινε δεκτή με χαρά από τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην προβολή της και στην προσέλκυση νέων φίλων του αθλήματος.

patra2Το www.ert.gr σας μεταφέρει εικόνες από τις πρώτες χρήσεις της πίστας, αλλά και χρήσιμα ενημερωτικά στοιχεία, καθώς εκτός από τη δημοτική αρχή, καθοριστικό ρόλο παίζει και η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας (Λ.Ο.Π.Π), που επίσημα υπάρχει από το 2015. Συγκεκριμένα η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας είναι αυτή που είχε την ιδέα αλλά και την ανάγκη της δημιουργίας της πίστας. Τα μέλη της στην αναζήτηση βοήθειας για να καλύψουν αυτή την ανάγκη απευθύνθηκαν στον Δήμο της Πάτρας ο οποίος τους παραχώρησε τον χώρο και τους έδωσε την θεσμική στήριξη για την δημιουργία της. Η κατασκευή της πίστας έγινε με ανιδιοτέλεια από τα μέλη της λέσχης, όχι μόνο στο κομμάτι της σχεδίασης αλλά και των εργασιών.
 

patra3Η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας (Λ.Ο.Π.Π) , όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της «πήρε την επίσημη μορφή της τον Μάρτιο του 2015, τα ιδρυτικά μέλη της όμως γνωρίζονται αρκετά χρόνια πριν μέσα από τις βόλτες στα βουνά της Αχαΐας και όχι μόνο. Η απόφαση για την δημιουργία ενός συλλόγου πάρθηκε μετά την κοινή επιθυμία όλων μας για καλύτερη ομαδική δράση σχετικά με την διάδοση του αθλήματος του MTB .

patra4Στόχοι της ΛΟΠΠ είναι η διεξαγωγή αγώνων MTB, η διάνοιξη και συντήρηση μονοπατιών ορεινής ποδηλασίας, η δημιουργία χώρων άθλησης και προπόνησης για την ορεινή ποδηλασία, η οργάνωση εκδρομών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την γνωριμία νέων τόπων και η αειφόρος ανάπτυξη του περιβάλλοντος της Αχαΐας σαν ένα μέρος για την εξάσκηση του αθλήματος του MTB. Αυτό θα το πετύχουμε με δενδροφυτεύσεις και με αποκομιδή σκουπιδιών από μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Σαν νεοσύστατη Λέσχη εν καιρώ κρίσης, αλλά και από απλή πεποίθηση, πρόθεση μας είναι η συνεργασία με φορείς της περιοχής μας και ευρύτερης εμβέλειας για την επίτευξη των στόχων».
patra5Τι είναι το pump track; 
Όπως περιγράφει η ιστοσελίδα www.podilates.gr : Pump track είναι μια χωμάτινη διαδρομή, συνήθως κλειστού κύκλου, με στροφές, ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (rollers) και μικρά άλματα.
Το pump track ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλάτων.
patra7Κανόνες Λειτουργίας Pump Track:
• Εισερχόμαστε με δική μας ευθύνη και όλοι οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν ενημερώσει τον κηδεμόνα τους.
• Φοράμε πάντα Κράνος.
• Δεν πετάμε σκουπίδια.
• Μέτα από βροχή δεν χρησιμοποιούμε την πίστα μέχρι να έχει στεγνώσει πλήρως.
• Αν έχει υπερβολική σκόνη δεν χρησιμοποιούμε την πίστα μέχρι να την βρέξουμε.
• Δεν μπαίνουμε πάνω από 4 άτομα ταυτόχρονα.
• Σεβόμαστε αυτούς που συντηρούν την πίστα και ακούμε στις συστάσεις τους.
Κείμενο και φωτο: Nάσος Μπράτσος

Μοιράσου το άρθρο: