Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και μεγάλη ποικιλία ταινιών  ξεκίνησε και φέτος το 23ο Ελληνικό Φεστιβάλ κινηματογράφου Αυστραλίας.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και οι διοργανωτές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην πρεμιέρα που έγινε στη Μελβούρνη  έδωσαν το παρόν 100δες ομογενείς αλλά και πολλοί Αυστραλοί, επιβεβαιώνοντας τη σημασία του Φεστιβάλ ως ένα «δυναμικό εργαλείο» προβολής της Ελλάδας και των νέων δημιουργών.

Παρόντες και οι εκπρόσωποι των Κοινοτικών οργανώσεων αλλά και η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία βρέθηκε στη Μελβούρνη ως καλεσμένη σε συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στις μεταφορές και είχε έτσι τη χαρά και την τιμή να κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες θα προβληθούν στην Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, την Αδελαϊδα, τη Βρισβάνη, την Καμπέρα και το Πέρθ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να τις παρακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις δεκαετίες του 50 και του 60, τις εποχές δηλαδή της μαζικής μετανάστευσης και όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, οι προβολές Ελληνικών ταινιών αποτελούσαν κυριολεκτικά γιορτή για τους απόδημους και ένα από τα σημαντικότερα μέσα επαφής με τη μητέρα πατρίδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

http://greekfilmfestival.com.au/

Μοιράσου το άρθρο: