Οι Athens Swing Cats και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2015, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 7:30 το βράδυ, για να ενισχύσουν το Χαμόγελο του Παιδιού

Σε μια μεγάλη συναυλία με 9 μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι Athens Swing Cats χορεύουν «καταργώντας» τους νόμους της… βαρύτητας!

Ο Μπεν Λιμπρόζο, η Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου και οι μαθητές τους, με τις μαγευτικές φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως!

O πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, μίλησε στο ert.gr για το μήνυμα και για τον σημαντικό σκοπό της εκδήλωσης Swing For Hope:

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα παιδιά να έχουμε δίπλα μας συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο μας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσα στα 20 χρόνια δράσης του, έχει σταθεί δίπλα σε 1 εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια του κόσμου.

Μας τιμά που το Swing For Hope γίνεται φέτος για Το Χαμόγελο του Παιδιού, με σκοπό τα έσοδα να ενισχύσουν τα Σπίτια μας και τα παιδιά που μεγαλώνουμε.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Athens Swing Cats για την ιδέα και για τη διοργάνωση του event, καθώς και το Μέγαρο Μουσικής για την παραχώρηση του χώρου.

Χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι η προτροπή του μικρού μου γιου: “αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε” έχει γίνει καθημερινή πράξη για όλους όσοι έχουν ως όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού!”

 

Σ’ αυτό το ταξίδι στη «χρυσή εποχή» του χορού συμμετέχουν μερικά από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα:

Swing for Hope

 • Diminuita Le Petit Big Band
 • Γιώργης Χριστοδούλου
 • Johnny Vavouras & The Cadillacs
 • Nastazia & the Jazzuars
 • Ilias & the Notorious Troupe
 • Vanila Swing
 • Xenia & Plastelini MusikLab
 • Les Enfants de Pigalle
 • JazzMatazz

Παρουσιαστής της βραδιάς είναι ο ηθοποιός Μιλτιάδης Φιορέντζης. (Δείτε το trailer για την εκδήλωση)

 

 

Τα έσοδα της εκδήλωσης αλλά και οι εισπράξεις από το μπαζάρ με προϊόντα του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, έξω από την αίθουσα Banquet, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό οργανισμό, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τα 14 Σπίτια που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Μέσα στην εναλλακτική οικογένεια του Χαμόγελου, τα παιδιά μεγαλώνουν με ασφάλεια, αγάπη και σεβασμό και βιώνουν την παιδική ηλικία με φυσιολογικό τρόπο, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό και επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) τα βοηθούν να προετοιμαστούν σωστά για την ενήλικη ζωή τους.

 

Το πρώτο Swing for Hope πραγματοποιήθηκε πριν από 5 χρόνια. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία των Athens Swing Cats, παρατάθηκε η λειτουργία ενός ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία, που διατηρούσε η ΜΚΟ Citizens for Africa. To Swing for Hope της επόμενης χρονιάς έγινε στην Τεχνόπολη. Οι εισπράξεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού). Τα έσοδα από το προπερσινό φεστιβάλ δόθηκαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα έξοδα νοσηλείας ενός καρκινοπαθούς ασθενή στις ΗΠΑ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικό ρουχισμό 60 οικογενειών, ενώ το Swing for Hope 2014 έγινε στον πεζόδρομο της Θησέως, στο κέντρο της Αθήνας, και τα έσοδα διατέθηκαν πάλι εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ.

 

Χαμόγελο του παιδιού

«To Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δεn μένει σ’ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τοn χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους». Με τα παραπάνω λόγια ο οργανισμός συστήνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ανάμεσα στις δράσεις που αναπτύσσει και διοργανώνει είναι η διατήρηση:

 • Εθνικής τηλεφωνικής γραμμής για τα παιδιά SOS 1056
 • Ευρωπαϊκής γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000
 • Amber Alert Hellas
 • Εθνικού κέντρου για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά

Οι εθελοντές, οι οποίοι στηρίζουν δυναμικά το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού, παίζουν καταλυτικό ρόλο στον καθημερινό αγώνα για τη στήριξη χιλιάδων παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα. Αν θέλετε να βοηθήσετε και να συμβάλετε με οποιονδήποτε τρόπο στο έργο του οργανισμού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εθελοντών στο τηλ. 210 33.06.140 ή στο e-mail: [email protected]

 


ΙNFO

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής και Athens Swing Cats

Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Έναρξη προσέλευσης: 19:30

Τιμή εισιτηρίου: 4 €

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

www.athensswingcats.com

www.facebook.com/AthensSwingCatsDanceCompany

www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: