Ένα νέο βιβλίο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, με πρωτότυπο θέμα από τον καθηγητή Ιωάννη Κόντο και την εικαστικό Πολυξένη Κασδά, με τίτλο “Artificial Intelligence Professor John Kontos needles Poly Kasda’s Conscious Eye”.

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις Νότιος Άνεμος: «Το παρόν βιβλίο είναι το αποτέλεσμα ενός κοινού εγχειρήματος του Καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης Ιωάννη Κόντου και της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδος και συγγραφέως Πολυξένης Κασδά. Το βιβλίο προσφέρει μια εισαγωγή και έναν οδηγό σε πρόσφατη επιστημονική και τεχνολογική βιβλιογραφία για μια σειρά θεμάτων που αναφέρονται σε παλαιότερο βιβλίο της κας Κασδά με τίτλο «Το Συνειδητό Μάτι», που δημοσιεύθηκε στην Ελληνική στην Αθήνα, το 1988 με τον υπότιτλο «Αντίληψη -Τέχνη – Πληροφορική».

Στο παρόν βιβλίο ο καθηγητής Κόντος, ο οποίος είχε γράψει ένα εισαγωγικό σημείωμα στην πρώτη έκδοση του, το αναζωογονεί με την σύνδεσή του με πρόσφατες μελέτες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και ειδικότερα στον υποτομέα της Μηχανικής Συνείδησης, μιας τεχνολογίας εμπνευσμένης από την ανθρώπινη συνείδηση.

Η σύνδεση των δύο κειμένων γίνεται με «Βελονισμό». Με τον όρο «Βελονισμό» αναφερόμαστε στη σύνδεση ορισμένων περικοπών από το βιβλίο «Το Συνειδητό Μάτι» με κεφάλαια του κ. Κόντου που ονομάζονται «Βελόνες» (“Needles”) και τα οποία παρέχουν μία σύντομη εισαγωγή και αναφορές κυρίως σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και προσωπικές σημειώσεις σχετικές με το περιεχόμενο της κάθε περικοπής.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.

Θα το παρουσιάσουν οι Δρ Χαράλαμπος Μελέτης, ερευνητής Κυβερνητικής (Cybernetics), Δρ Μάνθος Σαντοριναίος, αν. καθηγητής ΑΣΚΤ δ/ντής Μάστερ «Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα», Δρ Πέτρος A.M. Τζελεπίδης, καθηγητής Γνωσιακής Επιστήμης και οι Δρ Γιάννης Αλμυράντης, διευθυντής ερευνών στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κα Μαριάνα Ζήκου, ιστορικός Τέχνης, οι οποίοι θα αναφερθούν και στο αλληγορικό αφήγημα της Πολυξένης Κασδά: «Όταν με κατάπιε εκείνη η λέξη».

Τις ποιητικές συλλογές του κ. Ι. Κόντου «Γυνεολογία» και «Ελλειμματικό Χρονολόγιο» θα σχολιάσει ο φίλος του συγγραφέα κ. Γιάννης Καούνης, δικηγόρος.
Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του κ. Κόντου και θα ακολουθήσει συζήτηση συνοδεία Ικαριακού οίνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη».

Invitation prof. I. KONTOS - P. KASDA - BOOK PRESENTATIONInfo:

Κεντρική διάθεση βιβλίων: Παρ’ Υμίν (Ε. Τζανακάκης), Χαρ. Τρικούπη 11Α, Αθήνα, 210-3811201
Συγγραφέας: Ιωάννης Κόντος, Πολυξένη Κασδά, – Εκδόσεις: ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Διαστάσεις: (14 x 21 εκ.)
ISBN 978-960-9511-28-5, Αριθμός σελίδων: 298

Μοιράσου το άρθρο: