Μπύρα “56 isles”: Είναι Παριανή και πλέον διαθέτει και…άστρο!

Δημιούργημα δύο επιχειρηματιών νέας γενιάς, η Μικροζυθοποιία Πάρου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Νικόλας Παυλάκης, από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, από την Κύπρο, γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και το μεράκι τους να φτιάξουν στην Ελλάδα μια επιχείρηση που να συνδέεται με την πρωτογενή παραγωγή, ένωσε τα επιχειρηματικά τους βήματα, με αποτέλεσμα η Πάρος, από τις αρχές του 2016, να παράγει τη δική της μπύρα με το όνομα “56 isles”.

Πρόσφατα, η μπύρα “56 isles” της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα, στα βραβεία “Great Taste”.

Σημειώνεται ότι η μπύρα «56 isles» κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν.

Η επένδυση, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, έγινε λίγο έξω από την Νάουσα, με σύγχρονο εξοπλισμό και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μικροζυθοποιία Πάρου ιδρύθηκε το 2014 και η πρώτη παραγωγή βγήκε τον Απρίλιο του 2016 στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου παράγει δύο είδη μπύρας, την ελαφριά ξανθιά Pilsner «56isles» με πλούσιο αφρό και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού που φύεται κάτω από τον ήλιο, στις ακτές του Αιγαίου.

Επίσης παράγει την μπύρα Aegean Wit που συνδυάζει τον χαρακτήρα της βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος