«Η έξοδος από το καθεστώς ειδικής επιτροπείας δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση, αλλά συνιστά μία πράξη που αναδεικνύει την ουσιαστική δυνατότητα-αφετηρία για τη συγκρότηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, που θα αντιμετωπίζει τις αιτίες των παθογενειών του παρελθόντος και θα θέτει τις βάσεις για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη,» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή την Ειδική Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου με θέμα «Η Παρέμβαση της Επιτροπής στην Ελληνική Χρηματοπιστωτική Κρίση».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης, η Έκθεση είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς τα συμπεράσματά της είναι διδακτικά.

Σημειώνει, επίσης, ότι «η Έκθεση αναγνωρίζει ότι τα μνημόνια στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής και όχι μόνο απέτυχαν να επαναφέρουν έγκαιρα τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά την καθήλωσαν με απώλεια περισσότερου από το 25% του ΑΕΠ της».

«Συνεπώς, η επικείμενη έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και αυξάνει την ευθύνη μας» προσθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: