Η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, θα επισκεφθεί την χώρα μας την επόμενη Τρίτη για να έχει επαφές με τους επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών και κυβερνητικά στελέχη και να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα θα υπάρξουν επαφές της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών που επισκέπτονται την Ελλάδα με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης.

Πρόκειται για την ετήσια επίσκεψη της κ. Νουί στην Ελλάδα και γίνεται στο πλαίσιο αντίστοιχων επισκέψεων σε χώρες της Ευρωζώνης για να δεί από κοντά την κατάσταση του τραπεζικού τους συστήματος.

Η επίσκεψη συμπίπτει με την έναρξη της αποστολής στοιχείων από τις ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για τα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής. Οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει κάποια στοιχεία, όμως ο μεγάλος όγκος θα αποσταλεί στις 28 φεβρουαρίου. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις αρχές Μαΐου.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης της κ. Νουί θα βρεθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του τραπεζικού συστήματος που ο SSM θέλει να δει να μειώνονται ραγδαίως.

Η κ. Νουί θα συμμετάσχει επίσης σε Συνέδριο που διοργανώνεται στους Δελφούς.

Μοιράσου το άρθρο: