Με απόφαση της τριμερούς συνάντησης  στο  Υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στην εργοδοσία της επιχείρησης και τους πρώην εργαζόμενους–απολυμένους, επιτεύχθηκε συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και την πρόταση που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων: α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018, β) η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Βογιατζής στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και η οποία είχε αίσια έκβαση, ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε. Σημείωσε επίσης ότι ο γεν. γραμματέας του υπουργείου θα είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν και άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: