Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά και της μεσαίας τάξης με τη λήξη του προγράμματος, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Real Νews» της Κυριακής.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα «ώστε να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν από το 2008».

«Η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα», τονίζει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «όσο πιο καθαρή η έξοδος, τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα διευθέτησης του χρέους είναι πιθανά, εφόσον κριθούν αναγκαία. Ουσιαστικά όμως, υποστηρίζει, σε περίπτωση που υπάρξουν αυτές οι πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του χρέους, τότε θα υπάρχει και μια αυξημένη εποπτεία.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: