«Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής» δήλωσε σήμερα η Kang Lan, εκτελεστική αντιπρόεδρος του ομίλου σε γραπτή απάντηση σε ερωτήματα του πρακτορείου Bloomberg και συνέχισε: «Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρεία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν, εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal».

Πηγές του κινεζικού ομίλου αναφέρουν ότι «η Fosun φέρνει εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξει το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η Fosun διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας. Μετά την επένδυσή μας και υπό τη διοίκησή μας, θέσαμε το Fidelidade πίσω σε πορεία ανάπτυξης και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ήταν πολύ ενθαρρυντικά τόσο από λειτουργική όσο και από οικονομική άποψη.

Δομικά, η Fidelidade είναι ισχυρότερη σήμερα από ό, τι πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζει να ηγείται στην αγορά τόσο σε φήμη όσο και στην καινοτομία. Ταυτόχρονα, η Fidelidade αναπτύσσεται και σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα καλό παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της απόκτησης πλειοψηφικού ποσοστού στη Λατινοαμερικανική ασφαλιστική εταιρεία La Positiva.

Σημειώνεται ότι μετά την αρχική επένδυση το 2011, η Fosun συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Folli Follie στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας όσον αφορά την επέκταση του δικτύου πωλήσεων αλλά και το χτίσιμο του brand. Πριν από το 2011 υπήρχαν λιγότερα από 100 καταστήματα στην Κίνα και σήμερα ο αριθμός τους έχει ήδη αυξηθεί σε πάνω από 250. Σήμερα η Folli Follie έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο παγκόσμιο brand, με το καθαρό κέρδος να αυξάνεται κατά 24,6% στα 53,8 εκατ. ευρώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ταυτόχρονα, μέσω της συμμετοχής της σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως οι Thomas Cook και Club Med, η Fosun συμβάλλει τόσο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Fosun με έδρα τη Σαγκάη, είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα και διαχειρίζεται περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως. Έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης συμμετοχής της στην Folli Follie και μέσω των συμμετοχών της στην Thomas Cook και Club Med, ενώ συμμετέχει στην κοινοπραξία με την Lamda για το Ελληνικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: