Κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στα επίπεδα του 2006

Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα συνεχίζεται με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κινείται κάτω από το όριο του 4%, γεγονός που παραπέμπει στο 2006, διευκολύνοντας την σχεδιαζόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές την επόμενη χρονιά για την άντληση τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω απο το 4% ενδοσυνεδριακά το μεσημέρι της Παρασκευής έναντι 4,17% που έκλεισε χθες.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρούσε κάτω από το 2% και του 5ετούς ομολόγου στο 3,317% έναντι 4,67% στις αρχές του περασμένου Αυγούστου λίγο μετά την έκδοσή του.

Κυβερνητικοί παράγοντες έχουν διαμηνύσει ότι στοχεύουν σε τρείς νέες εκδόσεις ομολόγων πριν την προσδοκώμενη έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα το 2018 προκειμένου να αντλήσει μίνιμουμ 6 δισ. ευρώ και να συνεισφέρει στη δημιουργία “μαξιλαριού ρευστότητας” ύψους 15 δισ. ευρώ και άνω.

Ο ESM εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 9 δισ. ευρώ στο “μαξιλάρι ρευστότητας”. Τα 15-19 δισ. ευρώ θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου για το επόμενο 18μηνο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Η πρώτη έκδοση ομολόγου είναι πιθανόν να επιχειρηθεί μετά το Εurogroup της 22ας Ιανουαρίου 2018 που η κυβέρνηση εκτιμά πως θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης που συνδέεται με την τρίτη αξιολόγηση.

Το ανωτέρω ομόλογο είναι πιθανόν να είναι 7ετές.

Το ράλι των ομολόγων έρχεται στον απόηχο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρόσφατης ανταλλαγής ομολόγων (swap) και της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που προδιαθέτει για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος