Την ανάγκη να «διατηρήσουμε την ώθηση που υπάρχει και να διαλύσουμε την αβεβαιότητα που πηγάζει από την εκκρεμότητα όσον αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα χρωστάει την επόμενη δόση της τον Ιούλιο, γι’αυτό θα πρέπει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης να γίνει πριν από αυτό το ορόσημο, γι’αυτό και ο πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι οι εργασίες θα πρέπει να εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες εδώ στις Βρυξέλλες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε την ύπαρξη προόδου σε σχέση με το τελευταίο Eurogroup, σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί κι επειδή αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην εμπιστοσύνη τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών επενδυτών θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε την εργασία μας».

«Ο ESM έδωσε 32 δις. ευρώ πάντα φυσικά στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, είχαμε σημαντική πρόοδο το 2016, υπήρξε ανάπτυξη και μια σημαντική δημοσιονομική θετική επίδοση. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αυτήν την ώθηση που υπάρχει και να διαλύσουμε την αβεβαιότητα που πηγάζει από την εκκρεμότητα όσον αφορά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: