Το ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι του χρέους στους Ευρωπαίους ενώ τα μηνύματα που έρχονται από τη Σύνοδο του ΔΝΤ είναι θετικά για τις προσπάθειες της Ελλάδας. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον μάς μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και θα μας ενημερώσει για τις κρίσιμες συναντήσεις που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 22 Μαΐου.

«Παροτρύνω όλους να μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε σύντομα την δεύτερη αξιολόγηση ώστε να υπάρξει εκταμίευση [της δόσης]. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Είμαι αισιόδοξος [ …] ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 22 Μαΐου», είπε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics στη Ουάσινγκτον με τίτλο «Europe’s Pivotal Year».

Ο επίτροπος είπε ότι το μήνυμά του για φέτος είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποφασιστικά οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών στην ευρωζώνη.

Μοιράσου το άρθρο: