Κάποια από τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ελλάδα για να διορθώσει τα δημοσιονομικά της ήταν «ακραία», όμως οι συζητήσεις έχουν στραφεί τώρα από τη λιτότητα στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times (FT).

Μιλώντας στον Jim Brunsden, ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποχωρεί σήμερα από τη θέση του προέδρου του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), τόνισε πως «πίσω από τη μεγάλη πλάτη της Γερμανίας έκαναν ουρά ένας αριθμός χωρών που απλά είπαν ‘Αυτό ήταν. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το Plan B’».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ποτέ δεν υποστήριξε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι το οποίο θα ήταν «πραγματικά καταστροφικό» και ένα «τεράστιο λάθος».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν παραβιάζει πλέον τους κανόνες της ΕΕ για τους προϋπολογισμούς και αναμένεται να βγεί από το πρόγραμμα διάσωσης φέτος.

«Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και, φυσικά, ο (τωρινός υπουργός Οικονομικών) Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει παντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα ήταν πιο εύκολα από τότε… είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», ανέφερε ο ίδιος.

Μοιράσου το άρθρο: