Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup που είχε στην ατζέντα την πορεία της διαπραγμάτευσης Αθήνας και Θεσμών.  Αναμένονται δηλώσεις. Διαδοχικές επαφές είχε το οικονομικό επιτελείο πριν την έναρξη των εργασιών, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος στα επίμαχα θέματα των εργασιακών, της ενέργειας και του αφορολόγητου.

Θετικές αναφορές στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων είχαν στις δηλώσεις τους προσερχόμενοι οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα λάβει και οριστικές αποφάσεις.

Ζητούμενο παραμένει η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, καθώς οι δανειστές επιμένουν στις σκληρές δεσμεύσεις που ζητούν από την Αθήνα.

Με τους εκπροσώπους των θεσμών συναντήθηκαν νωρίτερα oι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

«Ο εχθρός μας η είναι η αβεβαιότητα» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι το σημερινό Eurogroup θα στείλει μήνυμα ότι Αθήνα και θεσμοί προχωρούν προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «ομαλά» και «σύντομα».

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα με την αξιολόγηση, ωστόσο θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Tην ανάγκη να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: