Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, το τετραήμερο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις για την ελληνική οικονομία, μέσω συνεντεύξεων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ελλάδα θα πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και μετά τον Αύγουστο του 2018 προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, δήλωσε χαρακτηριστικά από το Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο για την ανάκαμψη από την κρίση του 2009 και αν όλα πάνε καλά, σύντομα δεν θα χρειάζεται πια οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Πολύ καλή είδηση, στα όρια του οικονομικού θαύματος, χαρακτηρίζει το τέλος του ελληνικού προγράμματος στήριξης ο Τόμας Βίζερ. Ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group επαναλαμβάνει ότι εάν υπάρχει ανάγκη μετά τη λήξη του προγράμματος, θα ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ διαπιστώνει τεράστια διαφορά στη διακυβέρνηση σχετικά με το πρώτο 6μηνο του `15.

Ως πολύ θετικό αποτιμά το κλίμα σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και γνωστοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα αναγγελθούν συγκεκριμένες κινήσεις.

Ενθάρρυνση των φιλικών προς τις επιχειρήσεις αποφάσεων, ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, και μιλά για θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Για είσοδο στην κόλαση αντί για έξοδο από τα μνημόνια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, από τους Δελφούς, εκτιμώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλάει γιατί και το κόμμα του έχει βάλει υπογραφές μειοδοσίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: