Την ανάγκη να αποσαφηνίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα επισήμαναν στη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Είναι πολύ δύσκολο να εργασθούμε με το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω, καθώς αυτό είναι που προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές», σημείωσε ο κ.Τσακαλώτος, δεδομένου ότι εκκρεμεί επιβεβαίωση για το αν η συμμετοχή θα είναι επί της αρχής και όχι χρηματοδοτικά.

Πέρα από τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ σήμερα το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Eurogroup και εν αναμονή σύμβουλο του ESM, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, ενώ χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Οι στόχοι της Αθήνας:

  • Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ώστε αυτό να γίνει πριν από το τέλος του 2017
  •  Oι συζητήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να ξεκινήσουν αρχές του 2018 και να ολοκληρωθούν εγκαίρως

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου Πολ Τόμσεν, επανέλαβε πως δεν ζητείται από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2,2%, και τόνισε εκ νέου την ανάγκη να εξειδικεύσουν το ταχύτερο δυνατό οι Ευρωπαίοι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Στο μεταξύ, στην εκτίμηση ότι ένα πιο θετικό περιβάλλον για τη Ελλάδα παρατηρείται στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβαίνει η DW.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση:Κ.Ρέγκλινγκ: Να έχει αρμοδιότητες για πρόγραμμα διάσωσης ο ΕΜΣ από το 2018

 

Μοιράσου το άρθρο: