Η αζέρικη εταιρεία SOCAR παρέτεινε την ισχύ της εγγυητικής επιστολής που έληγε χθες για ένα ακόμη μήνα ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που η SOCAR επιλέγει να παρατείνει την ισχύ της εγγυητικής επιστολής. Την τελευταία φορά το έπραξε μετά από συνάντηση του επικεφαλής της με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έθεσε χθες το αίτημα για νέα παράταση της εγγυητικής στους Αζέρους που το αποδέχθηκαν κι ενώ εκπρόσωποι των δυο πλευρών είχαν συνάντηση στην Αθήνα για τον ΔΕΣΦΑ σύμφωνα με ΜΜΕ του Αζερμπαϊζάν.

Σημειώνεται ότι η αζέρικη SOCAR πλειοδότησε στο διαγωνισμό του 2013 για το 66% του ΔΕΣΦΑ, προσφέροντας 400 εκ. ευρώ. Η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού έχει ζητήσει να περιορισθεί το ποσοστό της SOCAR κάτω από το 50% για να εγκρίνουν την πώληση.

Η SOCAR εκτιμάται πως θα μεταβιβάσει τουλάχιστον το 30% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, εφόσον ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί, στον ιταλικό διαχειριστή Snam με τον οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση εδώ και καιρό.

Μοιράσου το άρθρο: