Βούληση της κυβέρνησης είναι η προστασία της κύριας κατοικίας των πραγματικά αδύναμων, ενώ αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς θα έρθουν όσοι βρίσκονται στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών. Σήμερα, πάντως αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί λόγω της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Την ίδια ώρα έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη από 1/1/2018, όπου θα προβλέπεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους κάνουν αίτηση ένταξης στο νόμο, αλλά και για όσους έχουν κάνει ήδη αιτήσεις και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος από την στιγμή που κάνει κάποιος την αίτηση μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά και να φανεί ποιοι βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία.

Από 1-1-2018 όσοι θα κάνουν αίτηση στο νόμο Κατσέλη θα αίρεται το τραπεζικό τους απόρρητο και έτσι θα φαίνονται οι καταθέσεις τους. Η αλλαγή αυτή αφορά και όσους είναι ήδη στη διαδικασία και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης, με νόμο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αναφορικά τις αλλαγές είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας», «Με το χαρτί της άρσης του τραπεζικού απορρήτου θα μπορείς σε 147 χώρες να βρίσκεις τι λεφτά υπάρχουν».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Μοιράσου το άρθρο: