Πάνω από τους μισούς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στη πληρωμή των λογαριασμών τους, ενώ μόλις το 1/3 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του ΔΣ της επιχείρησης χθες ότι πάνω από 300 χιλ. από τους 650.000 δικαιούχους του ΚΟΤ έχουν απλήρωτους λογαριασμούς συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ και μόνο οι 90.000 περίπου έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Στο ΚΟΤ εντάσσονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως άνεργοι, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο, η ΔΕΗ ετοιμάζεται να φέρει νέα ρύθμιση μέσα στο μήνα για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ εκτιμώνται σε 2,4 δισ. ευρώ ενώ μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη βρίσκονται σε ρύθμιση.

Την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ αναλαμβάνει μια κοινοπραξία εταιρειών επικεφαλής της οποίας είναι η Qualco ενώ συμμετέχουν επίσης η αμερικανική FINACITY CORPORATION, η KPMG, η IBM Hellas Α.Ε. και Deutsche Bank London Branch.

Μάστιγα παραμένουν για την ΔΕΗ οι παράνομες διασυνδέσεις.

Μοιράσου το άρθρο: