Η Ελλάδα ανέθεσε σε έξι τράπεζες να οργανώσουν την επιστροφή της χώρας στις αγορές σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, μία από τις πηγές που επικαλείται ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναθέσει τη διαχείριση της έκδοσης πενταετούς ομολόγου στις τράπεζες:

  • Bank of America Merrill Lynch,
  • BNP Paribas,
  • Citigroup,
  • Deutsche Bank,
  • Goldman Sachs,
  • HSBC

Κατά την ίδια πηγή, η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, αν και το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο, καθώς αναμένεται η έγκριση των πιστωτών. Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος του Reuters.

Σχετικά με την έκδοση νέων ομολόγων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ να αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 αναμένεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει την απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, για μια συμφωνία επί της αρχής με κεφάλαια έως 2 δισ. δολάρια εφόσον ξεκαθαρίσουν τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος.

Σχετική είδηση: Bloomberg: Το ΔΝΤ μπλοκάρει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές – Αύριο η συζήτηση (video)

Μοιράσου το άρθρο: