Η Γερμανία επιθυμεί την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης τόνισαν ο Stefen Seibert εκπρόσωπος της καγκελαρίου Merkel, και ο Martin Schaefer, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, στη τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Για χρόνια, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει ενεργό αλληλεγγύη στην Ελλάδα, με στόχο να φέρει την χώρα σε πορεία βιώσιμων δημοσιονομικών και οικονομικής ανάπτυξης«, ανέφερε ο κ.Seibert, απαντώντας σε ερώτηση αν η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι επιλογή.

«Είναι μία αποστολή που έχει τραβήξει για χρόνια και συνεχίζουμε«, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί θα συνεργασθούν εποικοδομητικά για τη συνέχεια.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Martin Schaefer πρόσθεσε πως «θέλουμε να κρατήσουμε την Ευρωζώνη ενωμένη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα στηρίξουμε οτιδήποτε βοηθάει την Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσει το πρόγραμμα βοήθειας να είναι επιτυχημένο».

Σύμφωνα με τον κ.Schaefer, οι συζητήσεις της περασμένης Παρασκευής για την Ελλάδα «δίνουν την ελπίδα πως η συμφωνία είναι δυνατή».

Μοιράσου το άρθρο: