Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) θα έχει συνάντηση αύριο, Τετάρτη, με τους επικεφαλής των τραπεζών και την διοίκηση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των τεστ αντοχής (στρες τεστ) όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της κεντρικής τράπεζας. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αποτελέσουν κεντρικό θέμα της συνάντησης, συμπεριλαμβανομένων της πώλησης δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) έχει ήδη ανακοινώσει τις παραμέτρους των στρες τεστ για το βασικό και το δυσμενές σενάριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι τράπεζες θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις εκτιμήσεις τους για τη ζημία από την εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 9 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι εγχώριες τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) όλα τα στοιχεία για το βασικό και το δυσμενές σενάριο του τεστ αντοχής. Κατόπιν, ο SSM θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα προχωρήσει σε παρατηρήσεις με τις τράπεζες να πρέπει να υποβάλουν τα νέα στοιχεία ως τις 19 Μαρτίου.

Το Supervisory Board του SSM έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει στις 4 Μαΐου για να εξετάσει τα αποτελέσματα της άσκησης και να αποφανθεί για τα ευρήματά της.

Μοιράσου το άρθρο: