Το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει προγραμματισθεί να συνέλθει την Δευτέρα και αναμένεται να συζητήσει εκ νέου το θέμα της Εθνικής Τράπεζας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί το ΔΣ της Εθνικής και ειδικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, την παραίτηση του οποίου φέρονται να ζητούν ορισμένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και κυβερνητικά στελέχη για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευση των μετόχων της Εθνικής απο το ΤΧΣ με θέμα το ΔΣ.

Ομως, o Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) αντιτίθεται σ’αυτό το ενδεχόμενο, προτάσσοντας τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Ο SSM απέστειλε επιστολή στο ΤΧΣ πριν μερικές μέρες, ζητώντας να μην θέσει τώρα θέμα σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής αλλά να το αφήσει για την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μιχελής, πρόεδρος του ΤΧΣ, ενημέρωσε τους επικεφαλής των θεσμών την προηγούμενη εβδομάδα για την κατάσταση στην Εθνική παρουσία των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ είναι μεγαλομέτοχος της Εθνικής, κατέχοντας το 40,02% των μετοχών της τράπεζας.

Το ΤΧΣ είχε προκρίνει τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος του IFC, επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας, για την θέση του προέδρου αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Εθνικής αγνόησε την επιθυμία του και επέλεξε τον Τάκη Θωμόπουλο, πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο

Μοιράσου το άρθρο: