Μόλις το 0,5% (10.600 ασφαλισμένοι)  λαμβάνει 3 συντάξεις δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε πως σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 251.000 (9,5% του συνόλου των ασφαλισμένων) που λαμβάνουν 2 συντάξεις. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, πρόκειται κυρίως για δικηγόρους, πρόκειται κυρίως για συντάξεις που λαμβάνουν δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί ή για συντάξεις χηρείας και για τις οποίες έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες εισφορές.

«Καμία σύνταξη δεν καταβάλλεται πλην των τιμητικών χωρίς εισφορές. Έτσι όπως ήταν το ασφαλιστικό υπήρχε το φαινόμενο της καταβολής για παραπάνω από μία σύνταξη.

Μελλοντικά πλέον θα προκύπτει μια μόνο σύνταξη με βάση την αναλογικότητα.«,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος είναι και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος σε δηλώσεις συναδέλφων του που ανέβαζαν τις διπλές και τριπλές συντάξεις στο μισό εκατομμύριο δήλωσε, «θα πρέπει να ήμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή την αίθουσα όταν θέλουμε να γίνουμε δημοφιλείς λέμε σε ένα λαό που χειμάζεται πράγματα που είναι αναληθή για να αποκομίσουμε χειροκροτήματα και για άγρα ψήφων. Αν ξανακουστούν και τύχει να προεδρεύω δεν θα μείνω σιωπηλός και να δώσω την απάντηση βάσει των στοιχείων που τώρα μας είπατε.».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Τσιμπίδας

Μοιράσου το άρθρο: