Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει θέμα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των φορολογικών οφειλών σε 12 δόσεις χωρίς επιβαρύνσεις, προσθέτοντας ότι εξετάζει διαρκώς ρυθμίσεις για την είσπραξη των φόρων με παράλληλη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «εξετάζονται διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων, με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών τόνισε στο ert.gr ότι αυτό που έχει συζητηθεί είναι η πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύει σήμερα.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ρητή δέσμευση προς τους θεσμούς για πληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο σε 12 δόσεις.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», και στο Πρώτο Πρόγραμμα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες άτοκες δόσεις που θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Σχετική είδηση: Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τoν φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις (video)

Μοιράσου το άρθρο: