Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του μήνα ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, οι επαφές των τεχνικών κλιμακίων με κυβερνητικά στελέχη. Οι επικεφαλής των θεσμών εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν τις συναντήσεις με τους υπουργούς αύριο Τρίτη, με τον υπουργό Εργασίας.

Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι τα δημοσιονομικά όπου δεσπόζει το εκτιμώμενο κενό για τον προϋπολογισμό του 2017, τα εργασιακά όπου δεσπόζουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι ομαδικές απολύσεις, ο νόμος για τους συνδικαλιστές, οι ιδιωτικοποιήσεις με έμφαση στο διορισμό διοικητικού συμβουλίου και τον εσωτερικό κανονισμό.

Αλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και ασφαλώς η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών να είχε επαφές με την ελληνική πλευρά για θέματα που άπτονται του εξωδικαστικού συμβιβασμού την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επικεφαλής των θεσμών είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν στις 21 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το EuroWorking Group (EWG) θα συνεδριάσει στις 28 Νοεμβρίου για να προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Η ελληνική πλευρά θα ήθελε το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την δεύτερη αξιολόγηση, να εγκρίνει τα άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που θα προτείνει ο ESM και να ξεκινήσει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Μοιράσου το άρθρο: