Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για μια συμφωνία για την Ελλάδα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews στις Βρυξέλλες και με αφορμή την παρουσίαση των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις από τις ελληνικές αρχές, ωστόσο -όπως σημείωσε- οφείλουν και οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναφορικά με το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί. Παρόλα αυτά, όπως λέει, οι αριθμοί είναι στο τραπέζι «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη».

Ο Επίτροπος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν, έκανε λόγο για «success story», προσθέτοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Αγώνας δρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση (video)
Καλύτερες οι προβλέψεις της Κομισιόν – Έρχεται ο Μοσκοβισί – Αγώνας δρόμου (video)

Μοιράσου το άρθρο: